Preloader
 
Ana Sayfa / Blog / Site İçi SEO Nedir, Nasıl Yapılır?
26Şubat 2019

Site İçi SEO Nedir, Nasıl Yapılır?

Site içi seo denildiği zaman bir web sitesinin sayfa yapılarının tümünün değerlendirilmesi anlamına gelecektir. Site içi seo yapılmasının amacı ise arama motorlarının istediği şekilde sitenizin genel durumunun iyileştirilmesidir. Google gibi arama motorları sitenizi daha görünür yapabilmek için bir takım şartları yerine getirmenizi ister ve siz bunları getirmediğiniz zaman sizi geri plana bırakır. Bu yazımızda siz değerli müşterilerimiz ve takipçilerimiz için site içi seo nedir, nasıl yapılır buna değinelim istedik. Öncelikli olarak ne demektir? Bunun açıklamasını yaparak başlayalım.

Site İçi SEO Nedir?

Sitenizin temellerinin sağlam bir şekilde atılmasını sağlar ve bu sayede genel olarak sitenizi optimize etmiş olursunuz. Site içi seo’da önemli olan sitenizin kod çalışmalarıdır. Dolayısıyla doğru yapılmış olan bir kod çalışması da iç seonun başarılı sonuçlar vermesine neden olacaktır. Sitenizin sayfalarının anahtar kelime oluşumunun tamamlanmış olması gerekir. Üst düzeyde bir fayda bekleniyorsa mutlaka işi kuralına göre yapmak gerekir. Sitenizdeki içeriklerde iç seo’nun bir parçası olacaktır. Bunun için makaleler arasında iç linklemelerle birlikte güçlü anahtar kelimeler oluşturulması da sağlanmış olur.

Site İçi SEO

Sitenizin içerik kapasitesi sizi arama motorlarında daha etkin yapacaktır. Bunun içinde doğru ve hızlı tanınır olmak istiyorsanız içerik yönetimine özen göstermeniz gerekir. Bir web sitesi için seo çalışmasını tek aşamalı değerlendirmemek gerekiyor. Bunun iki ayağı vardır. Bunlardan birincisi iç seo ikincisi ise dış seo’dur dış seo çalışması sitenizin dışarıdan almış olduğu referanslardır dolayısıyla bunları kesmemenizde önemlidir. Sitenizin içerisinde yapacağınız her türlü çalışmada iç seo olarak tanımlanır ve burada yapacağınız bir yanlış sizi aşağılara götürürken yaptığınız doğru hamlelerde başarıya götürecektir.

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site içerisinde uymanız gereken bir kuraldır ve tüm arama motorları bu kurala önem verirler. Unutmayın ki Google bir robottur ve bu robot öğretilmiş olan doğruları izler. Siz sitenize yanlış bir şeyler yaptığınız zaman bunu görmeyecek ya da olumsuz olarak işaretleyecektir. H etiketi iç seo’nun bir parçası olmakla birlikte görseller, görsellerin boyutları da çalışmaya etki edecektir. Etiket girişleri ve description ayarları da iç seo’da yapılması gereken konulardır.

BY Blogger 0 Read More

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.